Dačice, 14. června 2017 Chlazení a mrazení potravin je záležitostí, bez které by se dnes neobešel žádný supermarket, restaurace ani závod na zpracování masa či dalších potravinářských produktů. Moderní chladírenské a mrazírenské prostory vynikají důkladnou izolací a použitím materiálů, jež splňují veškeré nároky na hygienu. Na trh se rovněž začínají dostávat i snadno smontovatelné boxy se samonosnou konstrukcí a možností rozšíření dle přání zákazníka.

Číst dál: Trendy v chladírenství: důkladná izolace, využití nerezu, pojízdné regály a samonosné a snadno...

Dačice, 9. května 2017 Dačický výrobce průmyslových dveří Frigomont přichází na trh s novým produktem určeným pro chladírenské a mrazírenské provozy. Novinka s názvem FRIGOBOX se vyznačuje snadnou montáží a možností v podstatě libovolného rozšíření. Produkt bude v prodeji od druhé poloviny roku 2017.

Číst dál: Výrobce chladírenské a mrazírenské techniky Frigomont uvádí na trh variabilní a snadno...

Dačice, 20. března 2017 Chladicí a mrazicí boxy jsou hojně využívány nejen v potravinářském a farmaceutickém průmyslu, ale neobešel by se bez nich rovněž ani provoz márnic v tuzemských nemocnicích či pohřební ústavy a krematoria. Stejně jako v případě uchovávání potravin musejí i boxy pro ukládání zemřelých splňovat přísná pravidla na izolaci i hygienu.

Číst dál: Chladírenská technika je stěžejní nejen pro potravinářské provozy, ale i pitevny, márnice a...

Dačice, 13. února 2017  – Chlazení potravin je záležitostí, kterou člověk zná již z prehistorických dob. Zatímco první chladírny využívající k uchování potravin led vznikaly již ve starověku, od vynálezu ledničky uplynulo teprve několik desetiletí. Moderní potravinářské prostory by se dnes zase neobešly bez chladírenských a mrazírenských místností a boxů.

Číst dál: Chlazení potravin – od sklepů plných ledu po moderní chladicí místnosti

Dačice, 24. ledna 2017 – Dačický výrobce průmyslových dveří Frigomont investoval za posledních dvacet měsíců více než 50 milionů korun do výroby. V loňském roce dokončil výrobní halu za 27 milionů a dalších 20 milionů pak vložil do nových strojů. Díky tomu firma zrychlila a zkvalitnila proces výroby a uvedla na trh řadu novinek.

Číst dál: Výrobce průmyslových dveří Frigomont investoval více než padesát milionů do výroby

Dačice, 17. prosince 2017 – Operační sály nemocnic, laboratoře či podniky vyrábějící špičkovou elektroniku nebo součástky do letadel a družic. Všechny tyto prostory, ale též mnohé další, by se dnes neobešly bez takzvaných čistých prostor. Podívejte se, kde jsou jejich počátky a jak se během doby vyvíjely.

Číst dál: Krátký pohled do historie čistých prostor od 19. století po současnost

Dačice, 27. prosince 2016 – Operační sály, výzkumné a farmaceutické laboratoře, závody na výrobu součástek do letadel či družic a mnohé další. To vše jsou provozy, kde je čistota na prvním místě. Velké náklady proto vedle vzduchotechniky a dalšího technického vybavení směřují rovněž na dezinfekci těchto prostor. K té v řadě provozů využívají UV záření či ozon.

Číst dál: Ozon a UV záření jako spolehlivé nástroje pro dezinfekci čistých prostor

Dačice, 19. prosince – Chladírenské a mrazírenské boxy či místnosti patří zejména v případě potravinářských provozů vedle výroby ke stěžejním prostorům celého podniku. Co se spotřeby energií týče, řadí se zároveň k těm nejnáročnějším. Při stavbě či rekonstrukci těchto prostor je proto na místě pečlivé plánování vnitřního rozložení i výběr správného a kvalitního materiálu. Oboje totiž podniku ušetří pozdější výdaje.

Číst dál: Jak neplatit navíc zbytečné peníze za provoz mrazíren a chladíren

 

Dačice, 28. listopadu - Pro chladírny a mrazírny platí řada přísných pravidel. Od těch, která definují podmínky konstrukčního řešení tepelné izolace přes specifickou teplotu odpovídající uskladněnému zboží až po odolnost proti korozi. Ta se netýká jen povrchu stěn či regálů a dalšího vybavení, ale například také dveří. I to je důvod proč výrobci přecházejí od dříve oblíbených dveří s hliníkovým rámem na celonerezové, které korozi odolají lépe.

Číst dál: Dveře chladíren a mrazíren – hliník ustupuje nerezu

 

Dačice, 21. listopadu 2016 – Požáry v kancelářských budovách, skladech a výrobních halách patří mezi největší strašáky tuzemských podniků. Škody na majetku v případě požárů ve firemních provozech šplhají ke stovkám milionů korun, případné ztráty na lidských životech pak penězi nelze ani vyčíslit. Podívejte se, jaké jsou povinnosti podniků v oblasti protipožární ochrany a jak vypadá standardní zabezpečení.

Číst dál: Hlásiče, hasicí přístroje i požární dveře. Jaká jsou pravidla požární ochrany v českých firmách

Náklady na energie tvoří velkou část výdajů firem. I proto jsou energetické úspory tématem, kterým se v současné době zabývá velká část tuzemských podniků. Zajistit si nízkou energetickou náročnost provozu je nejjednodušší při samotné stavbě, u stávajících provozů pak nastupuje vhodně zvolené zateplení či výměna oken. Podívejte se, kde všude lze hledat úspory.

Číst dál: Firmy mohou ušetřit na energiích správnou volbou zateplení, výměnou oken, ale třeba i modernizací...

Nutnost, která pomáhá chránit lidské životy i majetek firem

Dačice, 25. října 2016Uplynulé léto opět upozornilo na nebezpečí požárů a důležitost bezpečnostních opatření na zmírnění jejich následků. Protipožární dveře, jež mezi tato opatření patří, se na první pohled nemusejí v podstatě vůbec lišit od běžných dveří do kanceláří nebo skladovacích prostor, jejich materiál a použitá technologie výroby však pomáhají chránit před škodami na majetku i na životech. Brání totiž šíření kouře a ohně do dalších prostor budovy.

Číst dál: Protipožární dveře ve firmách

5 nejčastějších chyb při skladování potravin

Dačice, 16. září 2016 - Skladování a uchovávání potravin se řídí mnoha pravidly. Jejich dodržování je přitom nesmírně důležité pro uchování chuti, aroma ale i samotné kvality potravin, která přímo ovlivňuje naše zdraví. Nejčastěji chybujeme v dodržování teplotních podmínek pro bezpečné skladování potravin. I odchylka 1 °C může znamenat, že potravina se stane zdraví závadnou. Často překračujeme i maximální možnou dobu skladování nebo v chladu lednice uchováváme potraviny, které tam však nepatří. V následujícím článku představujeme nejčastější chyby při skladování potravin.

Číst dál: Nedodržení teploty, překročení trvanlivosti nebo skladování v sáčku

Důležité je zajistit dostatečné odvětrávání

Dačice, 26. září 2016Jednou z příčin degradace budov je hromadění vzdušné vlhkosti v konstrukcích, ke kterému dochází v důsledku nedostatečného větrání, poruchy instalací či i jen běžného užívání budovy. Vlhkost vzniká v místech, kde je teplota nižší než teplota rosného bodu a dochází tak ke kondenzaci vody. U běžných domácností postačí většinou vyvětrat či zatopit. V některých případech je však potřeba upravit obvodové konstrukce budovy. Jedním z takových řešení je například provětrávaná fasáda, která umožňuje budově dýchat a prodlužuje tak její životnost.

Číst dál: Zvýšená vlhkost v budovách ovlivňuje zdraví i kvalitu konstrukcí

září 2016
Ať je každý šťastný na svůj způsob a přeji všem, kdo se pustili či pustí cestou IoT a Industry 4.0, ať jsou „happy“, řekl CzechIndustry Jiří Jemelka, předseda představenstva akciové společnosti FRIGOMONT

Pane předsedo, ziskovost společnosti FRIGOMONT vzrostla v minulém roce ve srovnání s předcházejícím (2014) o padesát procent, což je vynikající hospodářský výsledek. Růst očekáváte i letos. Co o tom vypovídají pololetní hospodářské výsledky?

STÁHNOUT CELÝ ČLÁNEK

Dačice, 23. června 2016
Protipožární dveře jsou důležitým prvkem pro ochranu lidských životů a minimalizaci škod na majetku při vypuknutí požáru. Poskytují pasivní ochranu proti rozšíření požáru do dalších místností a umožňují tak případný únik. Při jejich výběru tudíž rozhodně nemůžeme přemýšlet pouze nad vzhledem, ale je potřeba si pohlídat, že splňují specifická kritéria, která jsou pro dostatečnou a efektivní ochranu potřebná. Podle čeho se tedy protipožární dveře klasifikují a jaké jsou základní druhy?

STÁHNOUT CELOU TISKOVOU ZPRÁVU

Dačice, 29. června 2016
Uchovávání jídla v chladu a mrazu je již po tisíciletí tím nejlepším způsobem skladování potravin. Umožňuje totiž jejich konzervaci na velmi dlouhou dobu, při níž dochází pouze k minimální ztrátě cenných minerálů a živin. Správné skladování však má svá pravidla a k nim se pojí i řada mýtů. Níže je uvedeno pět nejčastějších pověr, které ve společnosti o mražení potravin kolují.

STÁHNOUT CELOU TISKOVOU ZPRÁVU

 

Brno, 24. března 2016
Až do milionů se šplhají částky na zajištění čistoty na operačních sálech českých nemocnic. Náročnost vybavení podle odborníků závisí na požadavcích konkrétního zdravotnického zařízení. Jen vybavení operačního sálu vzduchotechnikou a nutným laminárním prouděním se však pohybuje v milionech korun. Další položkou jsou dezinfekce, které stojí desítky tisíc až půl milionu korun. V neposlední řadě zvyšuje náklady provoz vzduchotechniky a rekuperace, tedy zajištění výměny vzduchu s minimální ztrátou tepla.

 

STÁHNOUT CELOU TISKOVOU ZPRÁVU

 

Dačice, 23. března 2016
První velká evoluční změna lidstva nastala před 2,6 miliony let, když člověk zařadil na svůj jídelníček maso. Ruku v ruce s vývojem organizované společnosti však přicházela potřeba ulovené maso skladovat a uchovávat pro pozdější spotřebu či obchod. Konzervace masa se v průběhu času měnila a zdokonalovala. Od sušení na slunci jsme se dostali k upravování masa radioaktivním zářením.

 

STÁHNOUT CELOU TISKOVOU ZPRÁVU

Strana 1 z 2
Joomla SEF URLs by Artio
Nezávazná poptávka